Daily Current Affairs and GK questions Updates- 21st June 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 21stJune 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
     1).Who is the Union Minister for Health and Family Welfare?
    a)   Shiv Raj Patel
    b)   J P Nadda
    c)   Akbar Ansari
    d)   Ajit Singh


    2).Who is the Vice Chairman of NITI Aayog?
    a)   Sindhushree Khullar
    b)   Narendra Modi
    c)   V K Saraswat
    d)   Arvind Panagariya


    3).Which of the following state has received Rs. 1667 crore for rehabilitation package?
    a)   Andhra Pradesh
    b)   Uttarakhand
    c)   Jammu and Kashmir
    d)   Himachal Pradesh


    4).Which among the following country has conducted Wu-14, a hypersonic nuclear delivery vehicle?
    a)   Russia
    b)   China
    c)   USA
    d)   South Korea


    5).Which is first national bird of United Kingdom?
    a)   Robin
    b)   Egret
    c)   Babbler
    d)   Eagle


    6).What is liability permissible amount for nuclear damage under Civil Liability of Nuclear Damage Act?
    a)   1000 crore
    b)   1250 crore
    c)   1500 crore
    d)   2000 crore


    7).Who is the brand ambassador of Atithi Devo Bhava?
    a)   Sachin Tendulkar
    b)   Aamir Khan
    c)   Narendra Modi
    d)   Amitabh Bachchan


    8).As per Internet and Mobile Association of India, there are _____ millions social media users in India as on April 2015.
    a)   143
    b)   122
    c)   165
    d)   158


    9).Which of the following state has launched the Village Mentoring Project?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Bihar
    c)   Haryana
    d)   Uttar Pradesh


    10).Which among the following state has launched State Soil Health Mission?
    a)   West Bengal
    b)   Karnataka
    c)   Tamil nadu
    d)   Arunachal Pradesh

    Answers:                                 
    1). b)   2). d)   3). c)   4). b)   5). a)   6). c)   7). b)   8). a)   9). c)   10). d)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews