Daily Current Affairs and GK questions Updates- 21st March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 21st March 2015:                       
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Union Cabinet has approved the Pradhan Mantri Kaushal Vikas Yojana to provide _________.
    a)   Skills Training to Youth in the country
    b)   Basic infrastructure of all rural areas
    c)   Solar Power by 2022
    d)   Health care centers in rural areas


    2).As per India Entrepreneurship Report 2014, which is the most entrepreneur friendly state in India?
    a)   Karnataka
    b)   Kerala
    c)   Tamil Nadu
    d)   Gujarat


    3).Who is the Brand Ambassador for Campaign against Hepatitis B?
    a)   Aamir Khan
    b)   Amitabh Bachchan
    c)   Sachin Tendulkar
    d)   MS Dhoni


    4).Who is the Winner of Stockholm Water Prize 2015?
    a)   Vandana Sharma
    b)   Priyanka Srivastava
    c)   Rajendra Singh
    d)   Satish Verma


    5).The First Counter-Terrorism Conference 2015 was held at_______.
    a)   Jaipur
    b)   Delhi
    c)   Simla
    d)   Bangalore


    6).International Day of Forests is Observed on_______.
    a)   18th March
    b)   19th March
    c)   20th March
    d)   21st March


    7).Among the following, who has not scored double century in ODIs?
    a)   Martin Guptill
    b)   MS Dhoni
    c)   Rohit Sharma
    d)   Sachin Tendulkar


    8).Who are the present members of Kaya Kulp Council?
    a)   Nitesh Kumar and Gopal Mishra
    b)   Ishpreet Jain and Nitesh Kumar
    c)   Nitesh Kumar and M Raghavaiah
    d)   Gopal Mishra and M Raghavaiah


    9).Recently Japan and China has held their first security talks in _______ after four years.
    a)   Hangzhou
    b)   Guangzhou
    c)   Tokyo
    d)   Beijing


    10).NSSO stands for_______.
    a)   National Sample Survey Organization
    b)   New Sample Of Society Organization
    c)   National Sample Social Organization
    d)   New Sample Survey Organization

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). b)   4). c)   5). a)   6). d)   7). b)   8). d)   9). c)   10). a)



    Online Mock Tests 2019: