Daily Current Affairs and GK questions Updates- 21st May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 21st May 2015:                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which among the following bank has partnered with PayPal?
    a)   Axis
    b)   SBI
    c)   ICICI
    d)   HDFC


    2).Name the plane which was successfully landed on Yamuna Expressway as part of developing road runaway for emergency landing?
    a)   Mirage 2000
    b)   Mike 2565
    c)   Sukhoi 5466
    d)   Gladiator 5555


    3).Kudremukh National Park is located at________.
    a)   Assam
    b)   Kerala
    c)   Karnataka
    d)   Andhra Pradesh


    4).What is Pethia Striata?
    a)   New Species of Animal
    b)   New Species of Bird
    c)   New Species of Reptiles
    d)   New Species of Fish


    5).9th Session of the India-South Africa Joint Ministerial Commission was held at________.
    a)   Durban
    b)   New Delhi
    c)   Johannesburg
    d)   Port Elizabeth


    6).Astra is the indigenously developed BVR air-to-air missile, here BVR stands for__________.
    a)   Best Virtual Radar
    b)   Beyond Visual Range
    c)   Better Visual Range
    d)   Beyond Virtual Radar


    7).Which of the following state has banded Maggi Noodles after finding lead beyond limits in packets?
    a)   Kerala
    b)   Delhi
    c)   Uttar Pradesh
    d)   Bihar


    8).Palmyra is an ancient city of__________.
    a)   Iran
    b)   Iraq
    c)   Egypt
    d)   Syria


    9).National Automotive Testing and Research and Development Infrastructure Project was planned to complete before__________.
    a)   December 2017
    b)   December 2016
    c)   December 2018
    d)   December 2019


    10).Government has planned to invest Rs. 10,500 crore on Urea Plants in _________.
    a)   Himachal Pradesh and Punjab
    b)   Jharkhand and Assam
    c)   Mizoram and Assam
    d)   MP and Mizoram

    Answers:                                 
    1). b)   2). a)   3). c)   4). d)   5). a)   6). b)   7). c)   8). d)   9). a)   10). b)

    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: