Daily Current Affairs and GK questions Updates- 22nd April 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 22nd April 2015:                         
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which of the following two wildlife reserves has been declared as Tiger Reserves?
    a)   Bijapur National Park and Bijnore National Park
    b)   Kudermukh National Park and Bijnore National Park
    c)   Bijnore National Park and Rajaji National Park
    d)   Kudermukh National Park and Rajaji National Park


    2).International Mother Earth Day is Observed on_______.
    a)   April 22
    b)   April 21
    c)   April 20
    d)   April 19


    3).Who is the New Head of National Judicial Appointments Commission?
    a)   V K Mishra
    b)   Ajit Joshi
    c)   Raj Maulik
    d)   H L Dattu


    4).What is the capital of New Zealand?
    a)   Auckland
    b)   Christchurch
    c)   Wellington
    d)   Hamilton


    5).Calbuco Volcano is located at__________.
    a)   Japan
    b)   Chile
    c)   Iceland
    d)   Indonesia


    6).In order to transform ________ port town into a smart city, the Yokohama City Council of Japan will collaborate with the Andhra Pradesh government.
    a)   Kakinada
    b)   Bhavanapadu
    c)   Gangavaram
    d)   Krishnapatnam


    7).Permanent Account Number consists of how many numbers?
    a)   9
    b)   12
    c)   8
    d)   10


    8).Recently, __________ has launched a mobile application for paperless unreserved tickets?
    a)   DMRC
    b)   UPSTC
    c)   Indian Railways
    d)   DTC


    9).Government of India has set a target of ensuring availability of clean water to 70 liters per day per person by________.
    a)   2022
    b)   2020
    c)   2018
    d)   2019


    10).In which year does the Juvenile Justice Act was passed?
    a)   2001
    b)   2000
    c)   2002
    d)   2003


    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). d)   4). c)   5). b)   6). a)   7). d)   8). c)   9). a)   10). b)

    Online Mock Tests 2019: