Daily Current Affairs and GK questions Updates- 22nd February 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 22nd February 2015:                
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Anirban Lahiri is related to which of the following sports?
    a)   Golf
    b)   Hockey
    c)   Kabaddi
    d)   Chess


    2).Indian Government has decided to increase the foreign direct investment limit in the insurance sector to_______.
    a)   55%
    b)   50%
    c)   49%
    d)   52%


    3).CST stands for- Central _____ Tax.
    a)   State
    b)   Share
    c)   Service
    d)   Sales


    4).Recently Scientist has detected drug-resistant malaria at____.
    a)   China – Nepal Border
    b)   India – Nepal Border
    c)   India – Pakistan Border
    d)   India- Myanmar Border


    5).Who is the author of the book- Shivaji Kon Hota?
    a)   Chanchal Joshi
    b)   Deepchandra Kishore
    c)   Govind Pansare
    d)   Raja Thakare


    6).Govind Pansare, famous politician who died recently was belongs to______.
    a)   CPI
    b)   BJP
    c)   Congress
    d)   BSP


    7).Which among the following country has passed the assistance to protection of victims of crime and witness bill?
    a)   US
    b)   Sri Lanka
    c)   China
    d)   Nepal


    8).Recently, which of the following organizations has released a report-building resilience for Sustainable Development of the Sundarbans?
    a)   IMF
    b)   World Bank
    c)   WHO
    d)   UN


    9).As per recent news, India has decided to create 3 lakh new jobs in_______.
    a)   2021
    b)   2022
    c)   2020
    d)   2018


    10).For the smart cit projects how many ports have been selected?
    a)   12
    b)   10
    c)    8
    d)   11

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). d)   4). d)   5). c)   6). a)   7). b)   8). b)   9). c)   10). a)

    Online Mock Tests 2019: