Daily Current Affairs and GK questions Updates- 22nd June 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 22ndJune 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
     1).Who has been appointed as the President of SoftBank?
    a)   Rajeev Bhatia
    b)   Nikesh Arora
    c)   Satya Nadella
    d)   Mukesh Wazir


    2).After which of the following famous football player Brightest Galaxy in Early Universe has been named?
    a)   Lionell Messi
    b)   Neymar Da Silva
    c)   Gerard Pique
    d)   Cristiano Ronaldo


    3).How many states have been asked to immediately implement the Forest Rights Act?
    a)   9
    b)   5
    c)   6
    d)   8


    4).Which of the following these has provided free Wi-Fi zone at Taj Mahal?
    a)   Airtel
    b)   BSNL
    c)   Vodafone
    d)   Aircel


    5).What is Dixmude and Aconit?
    a)   Mobile Virus
    b)   Cruise Missile
    c)   French Naval Ships
    d)   E-Commerce Companies


    6).World Refugee Day is Observed on_________.
    a)   June 23
    b)   June 22
    c)   June 21
    d)   June 20


    7).The Indus Valley Civilization did not include the worship of__________.
    a)   Forces of Nature
    b)   Humpless Bull
    c)   Trees and their Spirits
    d)   Mother Goddess


    8).What is AJEYA WARRIOR?
    a)   Mobile Virus
    b)   Military Exercise
    c)   Mobile Wallet
    d)   Alibaba Website for India


    9).Indian Government is planned to provide housing for all by________.
    a)   2021
    b)   2018
    c)   2022
    d)   2020


    10).The Book- “Yoga and Islam” was compiled by_________.
    a)   Abhijeet Singh
    b)   Abid Islam
    c)   Dr. Imran Chaudhary
    d)   Both a) and c)

    Answers:                                 
    1). b)   2). d)   3). a)   4). b)   5). c)   6). d)   7). a)   8). b)   9). c)   10). d)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews