Daily Current Affairs and GK questions Updates- 22nd March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 22nd March 2015:                      
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).NSDC stands for- National ________ Development Corporation.
    a)   School
    b)   Salary
    c)   Skill
    d)   Social


    2).Among the following which is NOT a Scheme of Indian union Government?
    a)   Swachh Bharat Abhiyan
    b)   Mera Bharat
    c)   Digital India
    d)   Make in India


    3).What is the Theme of the International Day of Forests 2015?
    a)   Forests and Climate Change
    b)   Save it for Future
    c)   Save Tree Save Nation
    d)   Save Trees for Nation


    4).What is the Theme of the World Sparrow Day 2015?
    a)   Let’s Welcome the Sparrows Again
    b)   I Love Sparrows
    c)   Give Home for Sparrows
    d)   Save Sparrows


    5).How many players have scored double centuries in Cricket World Cup matches since 1975 to 2015?
    a)   Five
    b)   Three
    c)   Two
    d)   Four


    6).__________ government is receiving Rs. 24,000 crore for power projects from Rural Electrical Corporation?
    a)   Telangana
    b)   Gujarat
    c)   Bihar
    d)   Madhya Pradesh


    7).Who is the founding father of Singapore?
    a)   Jackie Chang
    b)   Mac Millam
    c)   Pei Li Kuan
    d)   Lee Kuan Yew


    8).Who is Shahir Krishnarao Sable?
    a)   Guajarati Singer
    b)   Marathi Folk Legend
    c)   Hindi Actor
    d)   Tamil Actor


    9).The 18th round of talks on the border dispute between China and India was held in______.
    a)   Beijing
    b)   Bangalore
    c)   New Delhi
    d)   Hyderabad


    10).In which of the following states, Sanskrit University was to be formed?
    a)   Sikkim
    b)   Meghalaya
    c)   Manipur
    d)   Nagaland

    Answers:                                 
    1). c)   2). b)   3). a)   4). b)   5). c)   6). a)   7). d)   8). b)   9). c)   10). a)

    Click Here to Follow US on Facebook



    Online Mock Tests 2019: