Daily Current Affairs and GK questions Updates- 22nd May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 22nd May 2015:                          
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Among the following which state’s sea water blue whales have been spotted for the 1st time in 100 years recently?
    a)   Kerala
    b)   Maharashtra
    c)   Gujarat
    d)   West Bengal


    2).International Day for Biological Diversity is observed on_________.
    a)   May 25
    b)   May 31
    c)   May 22
    d)   May 24


    3).Nelong Valley is located at________.
    a)   Uttarakhand
    b)   Himachal Pradesh
    c)   Assam
    d)   Madhya Pradesh


    4).What is the India’s position in Environmental Democracy Index 2015?
    a)   30
    b)   24
    c)   26
    d)   32


    5).Delhi and _____ other states have decided to work on uniform tax rates.
    a)   6
    b)   5
    c)   4
    d)   3


    6).How many countries are there in Asian Infrastructure Investment Bank?
    a)   49
    b)   65
    c)   57
    d)   59


    7).What is the India’s position in terms of scientific publications?
    a)   5
    b)   6
    c)   7
    d)   8


    8).Ukraine has signed $ 2 billion loan deal with _____ to boost its economy.
    a)   EU
    b)   USA
    c)   World Bank
    d)   Russia


    9).Among the following which has not partnered with IRCTC to offer deals to ticket buyers?
    a)   Mydala
    b)   Paytm
    c)   Flipkart
    d)   Amazon


    10).To enhance the effectiveness of the Teachers in Bihar, ______ has approved $ 250 million credit.
    a)   UN
    b)   IMF
    c)   Asian Bank
    d)   World Bank

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). a)   4). b)   5). d)   6). c)   7). b)   8). a)   9). c)   10). d)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos