Daily Current Affairs and GK questions Updates- 23rd April 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 23rd April 2015:                          
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who is the author of the book- “All the Light We Cannot See”?
    a)   Christopher Male
    b)   Anthony Doerr
    c)   Elizabeth Dane
    d)   Stephen Coy


    2).Who is Christopher Alan Bayly?
    a)   Famous singer
    b)   Famous poet
    c)   Famous writer
    d)   Famous historian


    3).Who is the current Chinese President?
    a)   Xi Jinping
    b)   Zhang Wei
    c)   Juan Wei
    d)   Tao Ming


    4).Which of the following country has recently launched the world’s fastest train with a speed of 603 km/hr?
    a)   Russia
    b)   China
    c)   Japan
    d)   US


    5).Which of the following Ministry has received ISO 9001 2008 certification?
    a)   Transport
    b)   Information and Broadcasting
    c)   HRD
    d)   Railway Ministry


    6).Union Cabinet has given its approval to sign a shipping agreement between India and ________.
    a)   Jordan
    b)   Sri Lanka
    c)   Indonesia
    d)   Taiwan


    7).Who is the US Surgeon General?
    a)   Dr. Vijay Shankar
    b)   Praveen Kumar
    c)   Dr. Vivek Murthy
    d)   Dr. Ajay Makhan


    8).Who is the winner of the Dadasaheb Phalke Film Foundation Award 2015?
    a)   B R Chopra
    b)   Shah Rukh Khan
    c)   Aamir Khan
    d)   Amitabh Bachchan


    9).Among the following organization which has formed Pollution Management and Environment Health Programme?
    a)   UNICEF
    b)   UN
    c)   WHO
    d)   World Bank


    10).From which year the Earth Day was celebrated?
    a)   1970
    b)   1975
    c)   1980
    d)   1965


    Answers:                                 
    1). b)   2). d)   3). a)   4). c)   5). b)   6). a)   7). c)   8). b)   9). d)   10). a)

    Click Here to Follow Us on Facebook



    Online Mock Tests 2019: