Daily Current Affairs and GK questions Updates- 23rd February 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 23rd February 2015:                 
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which is the India’s partner country in first Renewable Energy Global Investors Meet and Expo (RE-INVEST)?
    a)   Indonesia
    b)   Australia
    c)   China
    d)   Germany


    2).Government has made amendments in which of the following awards.
    a)   Film Fare Awards
    b)   Arjuna Award
    c)   Bharat Ratna
    d)   Shanti Swaroop Awards


    3).Land Acquisition Bill was yet to be introduced by the government to replace______.
    a)   Land Acquisition Ordinance 2013
    b)   PPP Bill 2000
    c)   Land Acquisition Bill 1990
    d)   Indian Land Bill 2009


    4).India and ______ have agreed to expand the bilateral cooperation in the field of trade, education, defense and investment?
    a)   UAE
    b)   Kuwait
    c)   Bahrain
    d)   Nepal


    5).36th National Games 2016 was hosted at which state?
    a)   Gujarat
    b)   Goa
    c)   Karnataka
    d)   Delhi


    6).To identify _____, ReEBOV Antigen rapid test kit was launched?
    a)   Swine Flue
    b)   Dengue
    c)   Malaria
    d)   Ebola


    7).Square Kilometer Array is Radio Telescope which was located between______.
    a)   South Africa and Australia
    b)   India and China
    c)   India and Nepal
    d)   America and Canada


    8).Which among the following company has launched- Little Free Campaign?
    a)   Microsoft
    b)   Google
    c)   Parle Products
    d)   HCL


    9).The mobile Agro Advisory System ‘mKrishi’ was developed by which company?
    a)   Infosys
    b)   TCS
    c)   IBM
    d)   Wipro


    10).In February 2015, which state has maximum number of Special Economic Zone (SEZ)?
    a)   Tamil Nadu
    b)   Karnataka
    c)   Gujarat
    d)   Maharashtra

    Answers:                                 
    1). d)   2). b)   3). a)   4). c)   5). b)   6). d)   7). a)   8). c)   9). b)   10). a)

    Online Mock Tests 2019: