Daily Current Affairs and GK questions Updates- 23rd July 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 23rd July 2015
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 23rdJuly 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Pam Rajput Committee is associated with which of the following sectors?
    a)   Workplace Legislation
    b)   Road Safety
    c)   Dowry Laws
    d)   Status Women


    2).Recently UNESCO has announced which of the following as the World Book Capital for 2017?
    a)   Conakry
    b)   New York
    c)   Delhi
    d)   Beijing


    3).Who is the author of- “This Changes Everything: Capitalism Vs the Climate”?
    a)   Andrew Klum
    b)   Vito Schnabel
    c)   Paul Newman
    d)   Naomi Klein


    4).Which of the following has been opened for NRIs investment?
    a)   NPS
    b)   IPOs
    c)   Mutual Funds
    d)   LIC


    5).How many of the Central Government services has been integrated with eBiz portal?
    a)   9
    b)   14
    c)   20
    d)   11


    6).Government has sanctioned ________PSLV launchers worth of Rs. 3090 Crores, which would be build during 2017-20?
    a)   12
    b)   17
    c)   15
    d)   22


    7).What is the India’s Rank in the term of power generation for Nuclear Source as per IAEA?
    a)   10th
    b)   12th
    c)   15th
    d)   5th


    8).What is the name of the Scheme that has been launched to create awareness and capacity building on Safe and Hygienic food for all?
    a)   Surakshit Khao, Surakshit Raho
    b)   Wash before you eat
    c)   Surakshit Khadya Abhiyan
    d)   Sab Kae liye Khanna


    9).What is the outlay amount for CCTNS- Crime and Criminal Tracking Network& System?
    a)   Rs. 3000 crore
    b)   Rs. 1500 crore
    c)   Rs. 2000 crore
    d)   Rs. 5000 crore


    10).What is the deadline for the implementation of CCTNS?
    a)   December 2017
    b)   March 2017
    c)   December 2016
    d)   March 2016

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). d)   4). a)   5). b)   6). c)   7). b)   8). c)   9). c)   10). b)

    People Also Visited:


    / 5. Reviews