Daily Current Affairs and GK questions Updates- 23rd March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 23rd March 2015:                       
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).How many youth has been planned to train under Pradhan Mantri Kaushal Vikas Yojana?
    a)   18 lakh
    b)   20 lakh
    c)   22 lakh
    d)   24 lakh


    2).Mithivirdi Nuclear Power Plant is located at______.
    a)   Rajasthan
    b)   Bihar
    c)   Assam
    d)   Gujarat


    3).Which is the first, second, and third biggest steel producer of the world?
    a)   China, Russia, and India
    b)   Russia, China, and India
    c)   China, Japan, and India
    d)   USA, Russia, and India


    4).Recently, SEBI has banned three companies from mobilizing public money, which of these is NOT one of them?
    a)   HT Syndication Ltd
    b)   Tresty Securities Ltd
    c)   Everlight Realcon Infrastructure Ltd
    d)   Real Vision International Ltd


    5).Who is the Sri Lanka’s first-ever Field Marshal?
    a)   Sarath Fonseka
    b)   Sanath Jayasuriya
    c)   Duleep Mendis
    d)   Aravind de silva


    6).What is the Theme of the World Water Day 2015?
    a)   Water is our life
    b)   Save water, Save Life
    c)   Water and Sustainable Development
    d)   Use it with care


    7).Among the below, which one is wrongly matched?
    a)   World Meteorological Day- March 23rd
    b)   World Sparrow Day- March 21st
    c)   Vernal Equinox- March 21st
    d)   World Water Day- March 22nd


    8).The National panorama Film Festival 2015 was hosted at_____.
    a)   Delhi
    b)   Bhopal
    c)   Bangalore
    d)   Mumbai


    9).According to the statics released by the Washington based Pew Research Center only _____ Indians have access to Internet.
    a)   29%
    b)   25%
    c)   22%
    d)   20%


    10).Who is the winner of the Dada Saheb Phalke Award for the year 2014?
    a)   Manoj Kumar
    b)   Rajendra Kumar
    c)   Shashi Kapoor
    d)   Raj Kumar

    Answers:                                 
    1). d)   2). d)   3). c)   4). a)   5). a)   6). c)   7). b)   8). b)   9). d)   10). c)



    Online Mock Tests 2019: