Daily Current Affairs and GK questions Updates- 23rd May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 23rd May 2015:                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Bilateral naval exercise SIMBEX-15 is related to which of the following two countries?
    a)   India and China
    b)   India and Singapore
    c)   India and France
    d)   India and Nepal


    2).Which of the following state has decided to conduct mapping of higher education institutions?
    a)   Rajasthan
    b)   Bihar
    c)   Haryana
    d)   Assam


    3).Which is the first country in the world to approve gay marriage by a popular vote?
    a)   Spain
    b)   Iceland
    c)   Scotland
    d)   Ireland


    4).Which of the following bank has joined hands with Mastercard to launch three cards?
    a)   Bank of India
    b)   Mundra Bank
    c)   State Bank of India
    d)   ICICI


    5).The new service tax rate of 14% will come into effect from__________.
    a)   June 30, 2015
    b)   September 1, 2015
    c)   June 1, 2015
    d)   July 31, 2015


    6).What is the rural tele-density in India as on January 31st 2015?
    a)   42.28%
    b)   46.69%
    c)   43.34%
    d)   56.78%


    7).What is the loan limit in Tarun Category of MUNDRA Bank?
    a)   Rs. 5,00,000
    b)   Rs. 75,000
    c)   Rs. 50,000
    d)   Rs. 10,00,000


    8).Among the following which Indian Movie has won the Critics Prize in the 68th Cannes Film Festival?
    a)   Massan
    b)   Bachapan
    c)   Muskaan
    d)   Naasan


    9).Who is the 15th Governor of Meghalaya?
    a)   Raghvendra Singh Rajwat
    b)   S Ragunath
    c)   V Shanmuganathan
    d)   Vinayaka Goswami


    10).Who is Bob Belden?
    a)   Famous singer
    b)   Famous Jazz Musician
    c)   Famous Writer
    d)   Famous Dancer

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). d)   4). a)   5). c)   6). b)   7). d)   8). a)   9). c)   10). b)

    People Also Visited:



    / 5. Reviews