Daily Current Affairs and GK questions Updates- 24th April 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 24th April 2015:                          
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.


    1).Among the following e-commerce company which has signed a deal with National Institute of Electronics and Information Technology to offer digital marketing courses?
    a)   Snapdeal
    b)   Ebay
    c)   Amazon
    d)   Filpkart


    2).What is the name of the military exercise between India and France?
    a)   Thaarka
    b)   Varuna
    c)   Devaa
    d)   Kiran


    3).Union Government has allowed Employees Provident Fund Organization to invest who much percentage of its corpus in stock market?
    a)   3%
    b)   7%
    c)   12%
    d)   5%


    4).With which of the following country Russia has signed an agreement on economic and energy co-operation as the effect of sanctions imposed by the west grow?
    a)   Canada
    b)   Mexico
    c)   Argentina
    d)   Cuba


    5).Who is the chairman of Goods and Services Tax Council?
    a)   HRD Minister
    b)   Union Finance Minister
    c)   Prime Minister
    d)   President


    6).National Pachayati Raj Day is observed on________.
    a)   April 19
    b)   April 21
    c)   April 24
    d)   April 20


    7).AS per World Happiness Report, what is the India Rank?
    a)   117
    b)   100
    c)   111
    d)   91


    8).RBI has modulated PSL norms which stipulate that banks operating in India must offer______ of all loans to farmers, small entrepreneurs and so-called weaker sections of society.
    a)   25%
    b)   30%
    c)   35%
    d)   40%


    9).What is the name of the Indian Railways Mobile App for Paperless unreserved tickets?
    a)   Bharat rail mania
    b)   Utsonmobile
    c)   E-Mobi ticket
    d)   E-rail


    10).As per World Happiness Index, which is the happiest nation?
    a)   Nepal
    b)   Bhutan
    c)   Switzerland
    d)   Iceland

    Answers:                                 
    1). a)   2). b)   3). d)   4). c)   5). b)   6). c)   7). a)   8). d)   9). b)   10). c)

    Click Here to Subscribe Us Via Email



    Online Mock Tests 2019: