Daily Current Affairs and GK questions Updates- 24th February 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 24th February 2015:                 
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Employees of Public Sector Banks got salary hiked up to ______ percentage?
    a)   13%
    b)   17%
    c)   14%
    d)   15%


    2).Former President of Maldives ___________, was arrested under anti-terrorism laws?
    a)   Azhar Khan
    b)   Mohamed Nasheed
    c)   Santhosh Male
    d)   Abdulla Ahmed


    3)._______________ was conducting a joint military exercise named as “Surya Kiran”?
    a)   India and Bangladesh
    b)   India and Nepal
    c)   India and Sri Lanka
    d)   India and China


    4).Name the India’s first green assembly state?
    a)   Gujarat
    b)   Uttar Pradesh
    c)   Punjab
    d)   Himachal Pradesh


    5).In which of the following awards, Government has made amendments?
    a)   Film Fare Awards
    b)   Shanti Swaroop Awards
    c)   Arjuna Awards
    d)   Bharat Ratna Awards


    6).Who was the First Hindu Chief Justice of Pakistan?
    a)   Rana Bhagwanadas
    b)   Ratan Lal
    c)   Nagesh Badrinath
    d)   Suresh Nehwal


    7).Among the following players, who had never scored double century in ODIs?
    a)   Virender Sehwag
    b)   Virat Kohil
    c)   Rohit Sharma
    d)   Chris Gale


    8).What is the share percentage of states in central taxes as per 14th Finance Commission?
    a)   42%
    b)   40%
    c)   38%
    d)   35%


    9).What is the name of the ONGC director who was suspended for allegations of Irregularities?
    a)   Santhosh Mishra
    b)   Alok Sharma
    c)   Shashi Shankar
    d)   Archna Puri


    10).Which of the following Bank has signed a MoU with Defense Salary Package?
    a)   State Bank of India
    b)   Kotak Mahindra
    c)   HDFC
    d)   ICICI

    Answers:                                 
    1). d)   2). b)   3). b)   4). d)   5). c)   6). a)   7). b)   8). a)   9). c)   10). a)

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos