Daily Current Affairs and GK questions Updates- 24th June 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 24thJune 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
     1).Which of the following is NOT a Flagship Schemes tomorrow for Urban Revamp?
    a)   AMRUT
    b)   Smart Cities Mission
    c)   Car Pool India
    d)   Housing For All


    2).Government is planning about _________ this fiscal year in state-owned banks.
    a)   $4 Billion
    b)   $2 Billion
    c)   $5 Billion
    d)   $3 Billion


    3).Which among the following country has recently decided to print the image of any influential woman on its paper currency?
    a)   Japan
    b)   USA
    c)   Brazil
    d)   Thailand


    4).Which of the following new feature has been declared mandatory for all the employers by Employee Provident Fund Organization?
    a)   Universal Account Number
    b)   Permanent Account Number
    c)   Providing the details of the nominee
    d)   A fixed amount to be deposited monthly


    5).Which of the following organization is responsible for the quality control of food items in India?
    a)   AGMARK
    b)   ISI
    c)   NSSO
    d)   FSSAI


    6).Who is Sister Nirmala?
    a)   Head of Missionaries of Charity
    b)   Founder of Missionaries of Charity
    c)   First woman to get the sainthood from Pope
    d)   First Indian Woman to be honored at Vatican


    7).Which among the following state has topped the list of States Commissioning Grid connected Solar Power Projects?
    a)   Haryana
    b)   Gujarat
    c)   Rajasthan
    d)   Punjab


    8).Which of the following country has topped in the Global Peace Index 2015?
    a)   Japan
    b)   Israel
    c)   Switzerland
    d)   Iceland


    9).Who among the following is the winner of Sangitha Kalanidhi Award for the year 2015?
    a)   Veena Muralidharan
    b)   Krishna Rammaiyya
    c)   Vani Jairam
    d)   Sanjay Subrahmanyam


    10).Who is the author of the book- “Benazir Bhutto: A Multidimensional Portrait”?
    a)   Dr. Anna Suvorova
    b)   Fatima Bhutto
    c)   Prof. Imtiaz Ali
    d)   Kevin Anderson

    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). b)   4). a)   5). d)   6). a)   7). c)   8). d)   9). d)   10). a)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews