Daily Current Affairs and GK questions Updates- 24th March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 24th March 2015:                       
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).How much amount was sanctioned by the central government as a relief for the areas affected by drought last year at Maharashtra?
    a)   1900 crore
    b)   1850 crore
    c)   2000 crore
    d)   2100 crore


    2).Nuclear Power installed capacity expected to reach 10,080 MW by_______.
    a)   2024
    b)   2019
    c)   2022
    d)   2020


    3).15h National Para- Athletic Championship was hosted by which city?
    a)   Delhi
    b)   Goa
    c)   Bhopal
    d)   Ghaziabad


    4).Government has planned to launched 800 SFURTI Clusters, Here “R” stands for______.
    a)   Regeneration
    b)   Recommendation
    c)   Recruitment
    d)   Rural


    5).World Tuberculosis Day is observed on_______.
    a)   21st March
    b)   22nd March
    c)   23rd March
    d)   24th March


    6).Name the India’s fourth Navigation Satellite onboard PSLV-C27, which was yet to be launched on March 28th2015?
    a)   IRNSS- 1D
    b)   IRNSS- 2D
    c)   IRNSS- 1C
    d)   IRNSS- 4C


    7).Which of the following India State has made the sale of Gutka to be non-bailable offence?
    a)   Punjab
    b)   Maharashtra
    c)   Gujarat
    d)   Kerala


    8).Which of the following section has removed from the Information and Technology Act 2000?
    a)   Section 42B
    b)   Section 58C
    c)   Section 66A
    d)   Section 21


    9).How many mega food parks for processing has approved by the government across India?
    a)   20
    b)   19
    c)   18
    d)   17


    10).As per Asian Development Bank’s projection, what is the growth rate percentage of India in 2015-16?
    a)   7.6%
    b)   7.8%
    c)   8%
    d)   8.2%

    Answers:                                 
    1). c)   2). b)   3). d)   4). a)   5). d)   6). a)   7). b)   8). c)   9). d)   10). b)

    Online Mock Tests 2019: