Daily Current Affairs and GK questions Updates- 24th May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 24th May 2015:                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Among the following which French film has honored with Palme d’Or Award at 68th Cannes Film Festival?
    a)   Amelie
    b)   Dheepan
    c)   Breathness
    d)   La Haine


    2).What is the Theme of International Day for Biological Diversity 2015?
    a)   We Live Together with Bio-Nature
    b)   Biodiversity the necessity of the Human Being
    c)   Biodiversity for Sustainable Development
    d)   Save Bio-Nature for the Future


    3).Recently SAIL has signed a MoU with ________ which is the world’s largest steel maker to start steel plant in India.
    a)   Ansteel
    b)   POSCO
    c)   Nippon Steel
    d)   ArcelorMittal


    4).What is the Capital of Iran?
    a)   Tehran
    b)   Dakar
    c)   Kigali
    d)   Lome


    5).Name the two Indian who has posthumously chosen for UN’s Prestigious Dag Hammarskjold Medal?
    a)   Raju Joseph and Vijay Joshi
    b)   Nand Ram and Raju Joseph
    c)   Ram kumar and Venkaiyah
    d)   Ramesh Anand and Nand Ram


    6).Who is the Winner of 8th IPL Cup final match?
    a)   Royal Challengers Bangalore
    b)   Rajasthan Royals
    c)   Mumbai Indian
    d)   Chennai Super Kings


    7).ITDC stands for______.
    a)   India Tourism Development Corporation
    b)   Institute of Transport Development Corporation
    c)   Indian Telecommunication Development Corporation
    d)   Institute of Transport Development Corporation


    8).Among the following who is the Indian-American to complete graduation from California College at his age of 11 and created a record?
    a)   James Aravind
    b)   David Parker
    c)   Tanishq Abraham
    d)   John Milton


    9).Which among the following country has agreed to grant United Nations inspectors “Managed Access” to the military sites?
    a)   Afghanistan
    b)   Iraq
    c)   Iran
    d)   Pakistan


    10).Who is John Nash?
    a)   Musician
    b)   Mathematician
    c)   Scientist
    d)   Poet

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). d)   4). a)   5). b)   6). c)   7). a)   8). c)   9). c)   10). b)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews