Daily Current Affairs and GK questions Updates- 25th April 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 25th April 2015:                          
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which of these communication networks has decided to offer unlimited free calling scheme during night-hours on landline phones from 1st May?
    a)   Airtel
    b)   Idea
    c)   BSNL
    d)   Reliance


    2).Among the following which indexes have closed above 20000 points for the first time in 15 years?
    a)   Japan Nikkei
    b)   Euronext
    c)   BSE
    d)   NSE


    3).Which among the following state has received Best e-Panchayat State Award on the occasion of National Panchayati Raj Diwas 2015?
    a)   Assam
    b)   Goa
    c)   Bangalore
    d)   Mumbai


    4).What is the Theme of the World Malaria Day 2015?
    a)   Kill Malaria Save Future
    b)   Together we will do it
    c)   Kill Mosquito to Kill Malaria
    d)   Invest in the Future. Defeat Malaria


    5).Asia African Business Summit 2015 was held at________.
    a)   Indonesia
    b)   Malaysia
    c)   India
    d)   Sri Lanka


    6).Which of the following country is related to Ottoman Massacre?
    a)   Afghanistan
    b)   Pakistan
    c)   Iraq
    d)   Armenia


    7).World Malaria Day is observed on________.
    a)   April 24
    b)   April 25
    c)   April 26
    d)   April 27


    8).Which of the following country has joined hands with India to protect spectacled Langur?
    a)   Bhutan
    b)   China
    c)   Bangladesh
    d)   Nepal


    9).Which among the following state has received Rs. 1500 crore loan from World Bank and Centre Government for floods relief?
    a)   Haryana
    b)   Punjab
    c)   Uttarakhand
    d)   Jammu and Kashmir


    10).Which of the following state is related to Vyapam Scam?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Bihar
    c)   Jharkhand
    d)   West Bengal

    Answers:                                 
    1). c)   2). a)   3). a)   4). d)   5). a)   6). d)   7). b)   8). c)   9). d)   10). a)

    / 5. Reviews