Daily Current Affairs and GK questions Updates- 25th July 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 25th July 2015
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 25thJuly 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who is the author of- R.D Burman- The Prince of Music?
    a)   Radhika Naidu
    b)   Khagesh Dev Burman
    c)   Pranav Bisht
    d)   Harendra Kaushik


    2).Pagdi: The Honour is a famous________.
    a)   Government Welfare Scheme
    b)   Haryanavi Film
    c)   Book
    d)   Tourist App


    3).Shyamaprasad Mukherjee Jan Van Vikas Nation Park was located at_______.
    a)   Maharashtra
    b)   Goa
    c)   Uttarakhand
    d)   Uttar Pradesh


    4).Name the company which has signed the deal with Tata Discom to provide solar power in Delhi?
    a)   RecPower
    b)   Reliance Power
    c)   SunEdison
    d)   Adani Power


    5).Who has become the youngest Chartered Accountant in India?
    a)   Pranov Kumar
    b)   Viraat Basu
    c)   Ravi Mohanty
    d)   Nishchal Narayan


    6).Which of the following company has signed an agreement with Reliance Group to build airships in India?
    a)   Boeing India
    b)   Augur Overseas
    c)   USS Akron
    d)   Zeppelin


    7).Who is the winner of Copley Medal, World’s oldest scientific prize?
    a)   Raymond Pike
    b)   Michelles Rogers
    c)   Charles Ray
    d)   Peter Higgs


    8).What name has been given for the newly discovered earth like planet?
    a)   Kepler 452B
    b)   Kepler 654A
    c)   Kepler 652B
    d)   Kepler 454A


    9).What is the name of the Malaria Vaccine which was approved by the European Medicines Agency?
    a)   Malarix
    b)   Malarine
    c)   Mosquirix
    d)   Mosrex


    10).Name the country which has submitted an official request to the International Monetary Fund (IMF) for a new loan?
    a)   Peru
    b)   Greece
    c)   China
    d)   Madagascar

    Answers:                                 
    1). b)   2). b)   3). a)   4). c)   5). d)   6). b)   7). d)   8). a)   9). c)   10). b)

    People Also Visited:



    Online Mock Tests 2019: