Daily Current Affairs and GK questions Updates- 25th June 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 25th June 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Central Government has planned to launch Rs. 25,000 to 30,000 crore in West Bengal for____________.
    a)   Child Education Development
    b)   Education Development
    c)   Road Development
    d)   Skill Development


    2).SEBI has relaxed which one of the following norms for the Technological start ups?
    a)   Revenue
    b)   Credit
    c)   IRS
    d)   IPO


    3).Where the first modernized Anganwadi centre was launched in India?
    a)   Hasanpur
    b)   Jamshedpur
    c)   Kalahandi
    d)   Bilaspur


    4).Recently, Union Cabinet has announced to set up six new ________ all over India?
    a)   ITIs
    b)   IIMs
    c)   IITs
    d)   PGIMS


    5).Which of the following two Indian Islands has been designated as immigration check posts?
    a)   Minicoy and Agatti
    b)   Agatti and Kavaratti
    c)   Kadmat and Kavaratti
    d)   Lakshdweep and Karvaratti


    6).Among the following who is one of the winners of the Bhasha Samman for 2015 by Sahitya Akademi?
    a)   Tiren Boro
    b)   Keshava Bhat
    c)   K Meenakshi Sundaram
    d)   Dharikshan Mishra


    7).Who has been appointed as the Kerala’s Ayurveda Brand Ambassador?
    a)   Venus Williams
    b)   Andre Agassi
    c)   Boris Becker
    d)   Steffi Graf


    8).Which of the following zoo has been rechristened after the last Nawab of Awadh?
    a)   Kanpur Zoo
    b)   Varanasi Zoo
    c)   Lucknow Zoo
    d)   Agra Zoo


    9).Which is the first Indian State to have a State Butterfly?
    a)   Himachal Pradesh
    b)   Maharashtra
    c)   Andhra Pradesh
    d)   Kerala


    10).What is the name of the mobile application that has been launched to help the National Mission for Clean Ganga?
    a)   Bhuvan Ganga
    b)   Shuddh Ganga
    c)   Nirmal Ganga
    d)   Swachh Ganga

    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). a)   4). b)   5). a)   6). c)   7). d)   8). c)   9). b)   10). a)

    People Also Visited:



    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos