Daily Current Affairs and GK questions Updates- 25th March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 25th March 2015:                       
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Recently, Indian Government has launched the multi-purpose and multi-modal platform called as PRAGATI, here in PRAGATI, “I” stands for_______.
    a)   International
    b)   Indian
    c)   Information
    d)   Implementation


    2).How much money has been earmarked of the formation of Mudra Bank?
    a)   15,000 crore
    b)   20,000 crore
    c)   22,000 crore
    d)   18,000 crore


    3).Which among the following country has decided to close its last major coal-fired power plant by 2016?
    a)   USA
    b)   Germany
    c)   China
    d)   Russia


    4).Who is the chairman of the second State Expert Appraisal Committee in Maharashtra?
    a)   Kamal Pant
    b)   Mayank Joshi
    c)   David Joseph
    d)   Johny Joseph


    5).In IFSC “F” stands for______.
    a)   Foreign
    b)   Financial
    c)   Fixing
    d)   Funding


    6).Which is WRONG in the context of 62ndNational Film Awards?
    a)   Best Actor- Shahid Kapoor
    b)   Best Child Artist- Vignesh and Ramesh
    c)   Best Actor- Vijay for Nanu Avanalla Avalu
    d)   Best Actress- Kangana Ranaut


    7).Name the bank which is a part of RuPay pre-paid debit card?
    a)   Bank of India
    b)   HDFC
    c)   United Bank of India
    d)   SBI


    8).Among the following, which has launched RuPay pre-paid debit card services for the customers?
    a)   BSNL
    b)   FICCI
    c)   Indian Railways
    d)   Air India


    9).Who is the winner of the first National Kavi Pradeep Samman?
    a)   Aryan Vaid
    b)   Gopaldas Neeraj
    c)   Savita Vij
    d)   Manjunath Joshi


    10).India’s first National Skill Development University was yet to be started at which of the following state?
    a)   Chhattisgarh
    b)   Meghalaya
    c)   Gujarat
    d)   Punjab

    Answers:                                 
    1). d)   2). b)   3). c)   4). d)   5). b)   6). a)   7). c)   8). c)   9). b)   10). a)

    Online Mock Tests 2019: