Daily Current Affairs and GK questions Updates- 25th May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 25th May 2015:                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).What is the name of the committee which has recommended changes in Health Insurance disclaimer wordings?
    a)   Desai Committee
    b)   Jain Committee
    c)   Sharma Committee
    d)   Ramaprasad Committee


    2).Among the following bank which has launched voice password facility for users?
    a)   HDFC
    b)   Axis Bank
    c)   ICICI
    d)   SBI


    3).As per latest census, how many numbers of lions are there in Gir National park?
    a)   590
    b)   510
    c)   560
    d)   523


    4).Facebook has partnered with which of the following Tele-communication company to offer free access to over 30 websites without data charges to users in India?
    a)   Airtel
    b)   Reliance Communications
    c)   Vodafone
    d)   Idea


    5).Who was declared as the Player of the Tournament in Indian Premier League 2015?
    a)   Andre Russell
    b)   Suresh Raina
    c)   Kieron Pollard
    d)   Rohit Sharma


    6).Nico Rosberg, famous Mercedes racing driver has won the Monaco Grand Prix Formula 1 World Championship which was held at Monaco. He belongs to which of the following country?
    a)   Spain
    b)   Scotland
    c)   Germany
    d)   Netherland


    7).Who is the father of the Euro?
    a)   Paul Finet
    b)   Johannes Hahn
    c)   Alexandre Lamfalussy
    d)   Neven Mimica


    8).7th pay commission recommendations are likely to be implementations are likely to be implemented with effected from_________.
    a)   December 1st 2015
    b)   January 1st 2016
    c)   December 31st 215
    d)   January 31st 2016


    9).What is the name of the Committee which recommended a ban on politician’s photos on government advertisement?
    a)   N S Madhava Menon
    b)   Anita Das
    c)   A K Mishra
    d)   Siva Prakash Mohan


    10).Which among the following state has decided to amend the State Film Policy to woo tourism?
    a)   Maharashtra
    b)   Uttar Pradesh
    c)   Bihar
    d)   Uttarkhand

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). d)   4). b)   5). a)   6). c)   7). c)   8). b)   9). a)   10). b)

    People Also Visited:



    Online Mock Tests 2019: