Daily Current Affairs and GK questions Updates- 26th April 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 26th April 2015:                          
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).FIU stands for______.
    a)   First Interface Unit
    b)   Financial Intelligence Unit
    c)   Fiscal Intelligence Union
    d)   Financial Independent Union


    2).Among the following which has proposed 10 point action plan to control illegal Migrant crisis?
    a)   G-6
    b)   UN
    c)   Spain
    d)   EU


    3).Who is the author of Kosala Novel?
    a)   Bhalchandra Nemade
    b)   A K Mishra
    c)   Kapil Seth
    d)   Rituraj Perna


    4).Among the following who has received Master Deenanath Mangeshkar Award?
    a)   Amitabh Bachachan
    b)   Aamir Khan
    c)   Anil Kapoor
    d)   Shashi Kapoor


    5).Who is the winner of 50thJnanpith Award?
    a)   Vinda Male
    b)   Bhalchandra  Nemade
    c)   Vishnu Nag
    d)   Manish Mathur


    6).Which of the following bank has signed an agreement with UAE Exchange for instant money transfer?
    a)   ICICI
    b)   SBI
    c)   Bank of Baroda
    d)   Axis bank


    7).Among the following in which the Foreign Institutional Investors have raised their stake to 80%?
    a)   HDFC
    b)   HSBC
    c)   Citi Bank
    d)   Kodak Mahindra


    8).Which Indian Industrialist has acquired a stake in Chinese handset maker Xiaomi?
    a)   Narayan Moorthy
    b)   Rahul Balaji
    c)   Azim Premji
    d)   Ratan Tata


    9).What is the name of the Helicopters which India has given to Afghanistan?
    a)   Veer
    b)   Cheetal
    c)   Apache
    d)   Arjun


    10).World Labor Day is observed on________.
    a)   June 1
    b)   March 1
    c)   May 1
    d)   April 1


    Answers:                                 
    1). b)   2). d)   3). a)   4). c)   5). b)   6). c)   7). a)   8). d)   9). b)   10). c)


    / 5. Reviews