Daily Current Affairs and GK questions Updates- 26th July 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 26th July 2015
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 26thJuly 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Black Widow Family is the species of_______.
    a)   Rat
    b)   Butter fly
    c)   Tiger
    d)   Spider


    2).Name the advisory body which has formed to deliberate on matters relating to the development and promotion of sports in country?
    a)   Sports Council of India
    b)   Council of Sports 2015
    c)   All India Council of Sports
    d)   New India Council of Sports


    3).Which of the following organization has banned the marketing of around 700 generic medicines recently?
    a)   FDA
    b)   European Union
    c)   WTO
    d)   IDA


    4).World Archery Championships 2015 was hosed at__________.
    a)   Denmark
    b)   Japan
    c)   Italy
    d)   Turkey


    5).GIB projects will be launched in three Indian states such as Rajasthan, Gujarat and Maharashtra. Here GIB stands for- Great Indian _______.
    a)   Bharat
    b)   Bio-Metric
    c)   Basic
    d)   Bustard


    6).Who is Nalini Sengupta?
    a)   Veteran Actor
    b)   Veteran Mountaineer
    c)   Veteran Singer
    d)   Veteran Freedom Fighter


    7).What is the outlay amount of Deen Dayal Upadhyaya Gram Jyoti Yojana?
    a)   Rs. 48,000 crore
    b)   Rs. 50,000 crore
    c)   Rs. 76,000 crore
    d)   Rs. 80,000 crore


    8).Which of the following Indian Company has recently acquired US based Gavis Pharma?
    a)   Lupin
    b)   Dr. Reddy Labs
    c)   Cadila Health
    d)   Pfizer


    9).Which of the following country has qualified for T20 world cup for the first time?
    a)   UAE
    b)   Afghanistan
    c)   Oman
    d)   Nepal


    10).Name the country which has recently launched two new satellites using Beidou Systems?
    a)   Japan
    b)   China
    c)   Germany
    d)   South Korea

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). b)   4). a)   5). d)   6). b)   7). c)   8). a)   9). c)   10). b)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews