Daily Current Affairs and GK questions Updates- 26th June 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 26thJune 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Andhra Pradesh Government has signed an agreement with Australian firm for________.
    a)   Snake Cultivation
    b)   Wildlife
    c)   Iron Ore Mining
    d)   Tourism


    2).Zaheer Abbas has been selected as the______ President of International Cricket Council.
    a)   13th
    b)   12th
    c)   10th
    d)   9th


    3).Renewable Energy Corporation of India is the new name of__________.
    a)   Solar Bharat Corporation Limited
    b)   Solar Corporation of India
    c)   Solar India Limited
    d)   Solar Energy Corporation of India


    4).Which of the following cricketer has been voted the best Test Player of 21st Century?
    a)   Adam Gilchrist
    b)   Sachin Tendulkar
    c)   Rahul Dravid
    d)   Shane Warne


    5).Hockey World League 2015 is hosted by_________.
    a)   South Korea
    b)   Australia
    c)   Belgium
    d)   Netherlands


    6).India secured ________ in FDI in South Asia with _______ investment in 2014.
    a)   4th position, 24 billion
    b)   2nd position, 24 billion
    c)   1st position, 34 billion
    d)   3rd position, 34 billion


    7).Which among the following state has started banking and insurance helpline for farmers?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Kerala
    c)   Gujarat
    d)   Madhya Pradesh


    8).Who is Patrick Macnee?
    a)   Director
    b)   Actor
    c)   Poet
    d)   Singer


    9).Which of the following state hosts Hemis Festival?
    a)   Assam
    b)   Sikkim
    c)   Jammu and Kashmir
    d)   Himachal Pradesh


    10).Which of the following states have been asked by centre to introduce milk in mid day meal scheme?
    a)   Bihar, Tamilnadu, Punjab
    b)   Bihar, Tamilnadu, Rajasthan
    c)   UP, Tamilnadu, Assam
    d)   UP, Rajasthan, Kerala

    Answers:                                 
    1). c)   2). a)   3). d)   4). b)   5). c)   6). c)   7). a)   8). b)   9). c)   10). b)

    People Also Visited:



    Online Mock Tests 2019: