Daily Current Affairs and GK questions Updates- 26th March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 26th March 2015:                       
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who is the author of the book- “Family Life”?
    a)   Akhil Sharma
    b)   Rakesh Mishra
    c)   Pursotham Yadav
    d)   Sanjay Kumar


    2).India’s first commercial courts for the speedy disposal of the cases was started at ______.
    a)   Mumbai
    b)   Mizoram
    c)   Karnataka
    d)   Delhi


    3).Among the following states, which gives National Kavi Pradeep samman?
    a)   Punjab
    b)   Assam
    c)   Madhya Pradesh
    d)   Himachal Pradesh


    4).Who is the chairman of Ministry of railways Committee which was formed to review PPP Cell functioning?
    a)   Ankur Sharma
    b)   Ajay Shankar
    c)   Vandana Verma
    d)   Aman Joshi


    5).Which of the following Indian State has got its first police station for Curb Cyber Crimes?
    a)   Maharashtra
    b)   Gujarat
    c)   Bihar
    d)   Uttarakhand


    6).Recently, RBI has signed $400 million currency swap pact with_______.
    a)   China
    b)   Sri Lanka
    c)   Russia
    d)   USA


    7).In NGRBA, “B” stands for_______.
    a)   Benefit
    b)   Balance
    c)   Basic
    d)   Basin


    8).In the Union Railway Budget 2015-16, Railways has decided to increase the Advance Reservation Period from 60 days to ______.
    a)   80 days
    b)   100 days
    c)   120 days
    d)   150 days


    9).How much amount has been provided for the production of Geo textile in North East?
    a)   400 crore
    b)   480 crore
    c)   450 crore
    d)   430 crore


    10).Recently, who has appointed as the new official spokesperson of the Ministry of External Affairs?
    a)   Vikas Swarup
    b)   Pratheep Chhabra
    c)   Richa Kakkar
    d)   Tanvi Pandey

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). c)   4). b)   5). d)   6). b)   7). d)   8). c)   9). d)   10). a)





    Online Mock Tests 2019: