Daily Current Affairs and GK questions Updates- 27th April 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 27th April 2015:                          
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which of the following bank has won the Asian Banker Achievement Award 2015?
    a)   Axis
    b)   SBI
    c)   ICICI
    d)   Bharatiya Mahila Bank


    2).Who is the Minister of State for Finance?
    a)   Jayant Sinha
    b)   Asim Ahmed Khan
    c)   Vikram Kumar
    d)   Prakash Sharma


    3).Archaeological Survey of India has planned to join hands with_____ and _______ to receive the historical silk route.
    a)   Bangladesh and Bhutan
    b)   Nepal and Bangladesh
    c)   Nepal and Sri Lanka
    d)   China and Nepal


    4).Which among the following country has proposed to develop Delhi as smart city?
    a)   France
    b)   Russia
    c)   Japan
    d)   Spain


    5).Pinki Jangra is related to which of the following sports?
    a)   Kabbadi
    b)   Boxing
    c)   Hockey
    d)   Archery


    6).Recently, which of the company has acquired iGATE?
    a)   Wipro
    b)   Infosys
    c)   Capgemini
    d)   TCS


    7).Magnus Carlsen is related to which of the following sports?
    a)   Chess
    b)   Hockey
    c)   Badminton
    d)   Tennis


    8).Who is the winner of the Heinz Award 2015?
    a)   Laskhmi Menon
    b)   Manoj Palikal
    c)   Ankita Sharma
    d)   Sangeeta Bhatia


    9).Akraman-II is _________.
    a)   A name of the operation to rescue in Nepal
    b)   A military exercise
    c)   A new mobile game
    d)   A mobile application


    10).What is the percentage of Foreign Direct Investment in Pension sector?
    a)   49
    b)   59
    c)   64
    d)   45


    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). c)   4). d)   5). b)   6). c)   7). a)   8). d)   9). b)   10). a)
    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: