Daily Current Affairs and GK questions Updates- 27th February 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 27th February 2015:                 
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).In iTunes patent case, Apple was asked to pay $ 533 million to __________.
    a)   Microsoft
    b)   Google
    c)   Samsung
    d)   Smartflash


    2).What is the amount for overdrafts under Jan-Dhan Scheme?
    a)   Rs. 5000
    b)   Rs. 1000
    c)   Rs. 500
    d)   Rs. 2000


    3).Rajendra Pachauri is related to which of the following?
    a)   Aerospace
    b)   Education
    c)   Sports
    d)   Climate Change


    4).Who is Ram Naresh Yadav?
    a)   Controversial Governor of Chhattisgarh
    b)   Controversial Governor of Jharkhand
    c)   Controversial Governor of Madhya Pradesh
    d)   Controversial Governor of Haryana


    5).Which of the following two teams has played the final match of Hero Hockey India League (HHIL) 2015?
    a)   Ranchi Rays and Delhi Waveriders
    b)   Ranchi Rays and Jaypee Punjab Warriors
    c)   Delhi Waveriders and Jaypee Punjab Warriors
    d)   Kolkata Lions and Delhi Waveriders


    6).Tortoise Festival was hosted by this state?
    a)   Punjab
    b)   Goa
    c)   Orissa
    d)   Assam


    7).Cesar Award was given in which country?
    a)   France
    b)   Germany
    c)   USA
    d)   Australia


    8).For building the implementing APSEA, Andhra Pradesh has signed a MoU with ________.
    a)   Infosys
    b)   Wipro
    c)   TCS
    d)   HCL


    9).In the Forbes Asia’s 50 Powerful Businesswomen 2015 list, how many Indians are there?
    a)   three
    b)   five
    c)   six
    d)   four


    10).Who is Hukam Singh?
    a)   Former CM of Rajasthan
    b)   Former CM of Madhya Pradesh
    c)   Former CM of Punjab
    d)   Former CM of Haryana

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). d)   4). c)   5). b)   6). d)   7). a)   8). b)   9). c)   10). d)

    / 5. Reviews