Daily Current Affairs and GK questions Updates- 27th January 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 27th January 2015:                   
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).How many people have been selected for Padma Awards 2015?
    a)   102
    b)   104
    c)   106
    d)   108


    2).In UDHR, “H” stands for?
    a)   House
    b)   Hindi
    c)   Human
    d)   Health


    3).With which bank recently, RBI has signed a MoU on Supervisory Cooperation and Exchange of Supervisory Information?
    a)   Brazilian Bank
    b)   American Bank
    c)   Chinese Bank
    d)   Russian Bank


    4).Who has been appointed as Security Secretary in the cabinet secretariat?
    a)   Shikha Vats
    b)   Mamta Sharma
    c)   Sweety Nair Thakur
    d)   Divya Prakash Sinha


    5).Who is Artemious Ventouris Roussos?
    a)   Greek singer
    b)   Russian Singer
    c)   Korean Singer
    d)   French Singer


    6).Where was the Dandi Kutir Museum has been inaugurated?
    a)   Maharashtra
    b)   Gujarat
    c)   Delhi
    d)   Punjab


    7).In Which State, recently e-Investors Meeting has been organized?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Gujarat
    c)   Assam
    d)   Sikkim


    8).Who is the Brand Ambassador of the Beti-Bachao-Beti-Padhao Campaign?
    a)   Priyanka Chopra
    b)   Amir Khan
    c)   Madhuri Dixit
    d)   Sania Nehwal


    9).Which of the following Schemes has made it to Guinness World Records?
    a)   Make in India
    b)   Swachh Bharat
    c)   Direct Benefit Transfer of LPG (DBTL)
    d)   Jan Dhan Yojna


    10).Who is the first female bishop of England?
    a)   Lady Lane
    b)   Libby Lane
    c)   Lady Adam
    d)   Mother James

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). a)   4). d)   5). a)   6). b)   7). a)   8). c)   9). d)   10). b)


    Online Mock Tests 2019: