Daily Current Affairs and GK questions Updates- 27th July 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 27th July 2015
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 27thJuly 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who is the winner of Hungarian Grand Prix of Formula One (F1) Title 2015?
    a)   Felipe Nasar
    b)   Sebastian Vettel
    c)   Lewis Hamilton
    d)   Max Verstappen


    2).Which Indian Pharma Company has faced ban from EU?
    a)   GVK Biosciences
    b)   Dabur
    c)   Religare
    d)   Hamdard


    3).Name the private FM channel that has been allowed to participate in phase III FM Radio auction?
    a)   Radio City
    b)   FM Gold
    c)   Red FM
    d)   Radio Mirchi


    4).Which of the following country has won the silver medal in the International Women’s Wrestling Tournament?
    a)   India
    b)   China
    c)   Sri Lanka
    d)   Russia


    5).Who is the winner of Tour De France 2015?
    a)   Glister James
    b)   Mark Davidson
    c)   Chris Rogers
    d)   Chris Froome


    6).What is Long March?
    a)   China’s Rocket Carrier
    b)   Russian Financial Policy
    c)   Chinc-US Joint Defense Exercise
    d)   England’s Naval Operation


    7).Dr. APJ Abdul Kalam, _______ President of India has passed away on 27th July 2015.
    a)   13th
    b)   11th
    c)   12th
    d)   10th


    8).Who has been recently appointed as the Director General of The Energy and Resources Institute (TERI)?
    a)   Dinanath Jha
    b)   Ravi Mathur
    c)   Ajay Mathur
    d)   Anil Mishra


    9).Deendayal Upadhyaya Gram Jyoti Yojana was launched at_________.
    a)   Kanpur
    b)   Patna
    c)   Patiala
    d)   Hisar


    10).Name the two Anglo Indian members of the Parliament appointed by the President?
    a)   Professor Richard Hay and George Baker
    b)   George Atkins and Richard Bayliff
    c)   Dr. Alan Richards and Mark Collins
    d)   Walter Jean and John Davis

    Answers:                                 
    1). b)   2). a)   3). c)   4). a)   5). d)   6). a)   7). b)   8). c)   9). b)   10). a)

    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: