Daily Current Affairs and GK questions Updates- 27th June 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 27thJune 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Reserve Bank of India decided to allow _______ to borrow foreign currency from International and Multinational Financial Institutions.
    a)   A D Banks, Cat I
    b)   Co-operative Bank
    c)   Industrial Bans, Cat I
    d)   Commercial Banks, Cat I


    2).The Financial Stability Report released by RBI is published __________.
    a)   Quarterly
    b)   Yearly
    c)   Half Yearly
    d)   Bi-annually


    3).What is the new name of Solar Energy Corporation of India?
    a)   Natural Energy Corporation of India
    b)   Non-Conventional Energy Corporation of India
    c)   Inexhaustible Energy Corporation of India
    d)   Renewable Energy Corporation of India


    4).Who is appointed as acting Chief Justice of Karnataka High Court?
    a)   Justice V A Nayak
    b)   Justice Subhro Kamal Mukherjee
    c)   Justice P V Hardas
    d)   Justice B R Gavni


    5).Who is the newly appointed CFO and Deputy Managing Director of SBI?
    a)   Mridula Bhatkar
    b)   R S Dalvi
    c)   Anshula Kant
    d)   Sadhna S Jadhav


    6).International Day against Drug Abuse and IIIicit Trafficing observed on ________.
    a)   26th June
    b)   25th June
    c)   23rd June
    d)   27th June


    7).Who has been appointed as the Chief Executive Officer (CEO) of Lafarge India?
    a)   R G Kelkar
    b)   Ujjwal Batria
    c)   A M Thipsay
    d)   M S Sanklecha


    8).In which of the following sector new Memorandum of Understanding has been signed between USA and India?
    a)   Road Safety
    b)   Waste Management
    c)   Health Sector
    d)   Energy Conservation


    9).RBI has extended the date to exchange the Pre-2005 bank notes up to_________.
    a)   Dec 1st 2015
    b)   Jan 1st 2016
    c)   August 31st 2015
    d)   Dec 31st 2015


    10).The Union Government has exempted _________ from obtaining prior environment clearance.
    a)   Education Industries
    b)   Small Scale Industries
    c)   Printing Industries
    d)   I T Industries

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). d)   4). b)   5). c)   6). a)   7). b)   8). c)   9). d)   10). a)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: