Daily Current Affairs and GK questions Updates- 27th March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 27th March 2015:                       
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Who is the Director General of International Atomic Energy Agency?
    a)   Aman Mathur
    b)   Yukiya Amano
    c)   Mohamed Baradei
    d)   Hans Blix


    2).Name the Institute which has been selected for the Gandhi Peace Prize for the year 2014?
    a)   FCI
    b)   FIFA
    c)   ISRO
    d)   NASA


    3).What is the subject of the NITI Aayog’s first meeting?
    a)   Stalled highway projects in north east
    b)   Putting Indian economy on fast track
    c)   Farmers and their loans
    d)   Rationalization of centrally sponsored schemes


    4).Where was the Urja Sangam 2015 was held?
    a)   Kolkata
    b)   Bhopal
    c)   Gwalior
    d)   New Delhi


    5).Recently, NASA’s Curiosity rover has discovered the availability of _____ on MARS.
    a)   Carbon
    b)   Helium
    c)   Nitrogen
    d)   Oxygen


    6).India has signed six pacts including agreements and Memorandum of Understanding with____ to increase the commercial and economic exchanges between both the nations.
    a)   Qatar
    b)   Russia
    c)   China
    d)   Dubai


    7).Name the state which has launched India’s first E-Ration Card Service?
    a)   Gujarat
    b)   Bihar
    c)   Assam
    d)   Delhi


    8).First goods train from Assam was launched between ______ and ______.
    a)   Lumding, Silchar
    b)   Sivasagar, Silchar
    c)   Sonitpur, Silchar
    d)   Dibrugarh, Jorhat


    9).AFC stands for- Asset Finance ________.
    a)   Country
    b)   Companies
    c)   Commodity
    d)   Currencies


    10).Recently, Ruth Porat has appointed as the Chief Financial Officer of_______.
    a)   Amazon
    b)   Flipkart
    c)   Google
    d)   Yahoo

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). d)   4). d)   5). c)   6). a)   7). d)   8). a)   9). b)   10). c)



    / 5. Reviews