Daily Current Affairs and GK questions Updates- 27th May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 27th May 2015:                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which of the following organization has adopted a resolution on the protection of journalist in conflict zones?
    a)   World Bank
    b)   UNSC
    c)   NATO
    d)   G-7


    2).Which among the following state has decided to withdraw the Armed Forces Special Powers Act (AFSPA), 1958 from the remaining areas of the state?
    a)   Manipur
    b)   Assam
    c)   Tripura
    d)   Meghalaya


    3).Among the following Indian Women, Who is NOT in Forbes World’s 100 most powerful women list?
    a)   Kiran Mazumdar Shaw
    b)   Shobhana Bhartia
    c)   Nita Ambani
    d)   Arundhati Bhattacharya


    4).Government is setting up of a National Investment and Infrastructure Fund with an initial corpus of__________.
    a)   Rs. 25,000 Crore
    b)   Rs. 20,000 Crore
    c)   Rs. 15,000 Crore
    d)   Rs. 10,000 Crore


    5).Among the following, which Indian State has its first Transgender College Principal?
    a)   West Bengal
    b)   Assam
    c)   Bihar
    d)   Tripura


    6).Which among the following organization has formed a Cyber Security Task Force?
    a)   Infosys
    b)   TCS
    c)   CTS
    d)   NASSCAM


    7).CCI approves AXA proposal to hike stake in insurance ventures with __________.
    a)   HDFC
    b)   Bajaj
    c)   Reliance
    d)   Bharti


    8).As per CII introduction of Goods and Services Tax, the indirect tax reforms would add______% points to the GDP growth rate.
    a)   1.5%
    b)   2%
    c)   2.5%
    d)   1.75%


    9).Which of the following US state has abolished death penalty recently?
    a)   New Mexico
    b)   Texas
    c)   Nebraska
    d)   Montana


    10).What will be the India’s Economy Growth at the Medium term as per Confederation of Indian Industry?
    a)   8.5%
    b)   7%
    c)   8-9%
    d)   9-10%

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). c)   4). b)   5). a)   6). d)   7). d)   8). a)   9). c)   10). d)

    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: