Daily Current Affairs and GK questions Updates- 28th April 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 28th April 2015:                          
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which of the following Constitution Amendment Bill related to GST?
    a)   122
    b)   132
    c)   142
    d)   152


    2).Which of the following two countries has revised its defense deal after 18 years with growing global security concern?
    a)   India and Japan
    b)   USA and Japan
    c)   Japan and Russia
    d)   Russia and China


    3).What is the name of the Sail Training Ship, which has left for Lokayan 2015?
    a)   INS Bihari
    b)   INS Deepak
    c)   INS Tatangini
    d)   INS Varun


    4).Among the following country, which gives Officer de la Legion d’ Honneur?
    a)   Belgium
    b)   Italy
    c)   Germany
    d)   France


    5).Which of the following company has recently launched its Mobile Scientific Lab to Promote Scientific Learning?
    a)   NTPC
    b)   TCS
    c)   Reliance
    d)   BHEL


    6).Recently, which of the following state has announced Rs. 1092 crore farmer compensation?
    a)   Punjab
    b)   Haryana
    c)   Punjab
    d)   Andhra Pradesh


    7).Among the following which state has collaborated with Israel on Smart Cities?
    a)   Gujarat
    b)   Uttar Pradesh
    c)   Maharashtra
    d)   Bihar


    8).Which of the following country has approved the online HIV self-testing kit?
    a)   Germany
    b)   USA
    c)   Britain
    d)   France


    9).After the Regional Rural Banks (Amendment) Bill, 2014, what is the authorized capital of Regional Rural Banks?
    a)   Rs. 1500 crore
    b)   Rs. 2000 crore
    c)   Rs. 1800 crore
    d)   Rs. 2500 crore


    10).Central Government has cancelled the license of more than 9000 NGO because of_________.
    a)   Failing to file annual tax returns
    b)   SEBI Norms Violation
    c)   Not having women in top position
    d)   Not following the funding guidelines


    Answers:                                 
    1). a)   2). b)   3). c)   4). d)   5). a)   6). b)   7). c)   8). c)   9). b)   10). a)
    People Also Visited:

    / 5. Reviews