Daily Current Affairs and GK questions Updates- 28th February 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 28th February 2015:                 
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).American Actor Leonard Nimoy, who died recently, was well known for his role as________.
    a)   Indiana Jones
    b)   Hitler
    c)   Captain Spock 
    d)   James Bond


    2).International Rare Disease Day was observed on_______.
    a)   February 25
    b)   February 26
    c)   February 27
    d)   February 28


    3).What is the market share of Samsung in Indian mobile market according to International Data Corporation?
    a)   20%
    b)   22%
    c)   24%
    d)   26%


    4).Meera Kosambi famous ________, was died recently.
    a)   Sociologist
    b)   Economist
    c)   Singer
    d)   Politician


    5).National Science Day was observed on________.
    a)   February 26
    b)   February 25
    c)   February 28
    d)   February 27


    6).Gopinath Pillai was appointed as the special envoy to Andhra Pradesh by_______.
    a)   Singapore
    b)   Nepal
    c)   Indonesia
    d)   Malaysia


    7).Zoological Society of London and _________ forest department has signed a MoU for conversation of Asiatic Lion and its Habitat.
    a)   Uttarakhand
    b)   Bihar
    c)   Assam
    d)   Gujarat


    8).Apple was sued by_______, for telecom patent infringement?
    a)   Lenovo
    b)   Samsung
    c)   Ericsson
    d)   Google


    9).Martin Crowe who has introduced into the ICC Cricket Hall of Fame, was belongs to________.
    a)   England
    b)   New Zealand
    c)   Australia
    d)   South Africa


    10).TROPEX 2015 is a combat exercise which was conducted by_________.
    a)   Indian Navy
    b)   CISF
    c)   Indian Army
    d)   Indian Air Force

    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). b)   4). a)   5). c)   6). a)   7). d)   8). c)   9). b)   10). a)
                                                  

    / 5. Reviews