Daily Current Affairs and GK questions Updates- 28th January 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 28th January 2015:                   
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who is the new Governor of Himachal Pradesh?
    a)   Umang Dutt
    b)   Kalyan Singh
    c)   Dipankar Dutt
    d)   Shankar Mohan


    2).Which of the below drug is known as meow-meow?
    a)   Ketamine
    b)   Rohypnol
    c)   Temazepam
    d)   Mephedrone


    3).Which is the first Indian state to approve Analogue Semiconductor Fabrication Investment Policy 2015?
    a)   West Bengal
    b)   Jammu and Kashmir
    c)   Madhya Pradesh
    d)   Punjab


    4).Which State has decided to start gymnasium in every villages?
    a)   Haryana
    b)   Delhi
    c)   Kerala
    d)   Karnataka


    5).Which of the following states has planned to provide unhindered power, water supply in primary schools?
    a)   Gujarat
    b)   Bihar
    c)   Maharashtra
    d)   Uttar Pradesh


    6).Maharashtra Government celebrates Industries Day on____?
    a)   September 16
    b)   September 17
    c)   September 18
    d)   September 19


    7).In NHIDCL, ‘D’ stands for?
    a)   Duration
    b)   Department
    c)   Development
    d)   Departure


    8).As per the Basel-III norms the minimum Common Equity Tier-1 capital of ________ is required by banks in India?
    a)   5.5%
    b)   6%
    c)   6.5%
    d)   7%


    9).SBI has planned to raise __________ from share sale?
    a)   Rs 11,000 Crore
    b)   Rs 13,000 Crore
    c)   Rs 15,000 Crore
    d)   Rs 18000 Crore


    10).World Economic Forum has decided to work with Maharashtra Government for Creating Agricultural Value Chains for _____ crops in the State?
    a)   17
    b)   16
    c)   15
    d)   14

    Answers:                                 
    1). b)   2). d)   3). c)   4). a)   5). d)   6). b)   7). c)   8). a)   9). c)   10). d)

    Online Mock Tests 2019: