Daily Current Affairs and GK questions Updates- 28th July 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 28th July 2015
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 28thJuly 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which of the following two companies has joined together to form banking software and services?
    a)   HCL and TCS
    b)   CSC and HCL
    c)   TCS and Wipro
    d)   TCS and Infosys


    2).Bijoy Krishna Handique is a political leader of_______.
    a)   CPIM
    b)   BJB
    c)   Congress
    d)   JDU


    3).Ramkrishna Suryabhan Gavai was the former governor of______.
    a)   West Bengal
    b)   Assam
    c)   Mizoram
    d)   Bihar


    4).Jindai Botanical Garden is located at_________.
    a)   Japan
    b)   South Korea
    c)   China
    d)   USA


    5).Which of the following has just completed 100 years of Service?
    a)   ICICI
    b)   FKCCI
    c)   KPCI
    d)   FCI


    6).Among the following which book is NOT written by APJ Abdul Kalam?
    a)   Ignited Minds
    b)   Wings of Fire
    c)   Indomitable Will Power
    d)   India 2020


    7).Which of the following state has decided to develop six solar cities?
    a)   Maharashtra
    b)   Bihar
    c)   Odisha
    d)   Rajasthan


    8).World Hepatitis Day is observed on_______.
    a)   July 29th
    b)   July 28th
    c)   July 27th
    d)   July 25th


    9).Who is the new Chairman of TRAI?
    a)   R L Mishra
    b)   Amit Jalan
    c)   R S Sharma
    d)   P K Yadav


    10).How much amount has been sanctioned for Indo-Bangla Rail Link Project?
    a)   2000 crore rupees
    b)   500 crore rupees
    c)   5000 crore rupees
    d)   1000 crore rupees

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). d)   4). a)   5). b)   6). c)   7). a)   8). b)   9). c)   10). d)

    People Also Visited:


    / 5. Reviews