Daily Current Affairs and GK questions Updates- 28th June 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 28thJune 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Government is planning to reduce the centrally sponsored schemes to ________.
    a)   40
    b)   30
    c)   45
    d)   35


    2).Which among the following country is hosting 16th World Sanskrit Conference?
    a)   India
    b)   Sri Lanka
    c)   China
    d)   Thailand


    3).RBI has extended the date to exchange pre-2005 bank notes till ______ for the _______.
    a)   December 31st 2015, third time
    b)   July 31st 2015, fourth time
    c)   December 1st 2015, second time
    d)   August 1st 2015, third time


    4).Which is the first and third Largest Carbon Emitter of the world as per world resources institute?
    a)   USA and China
    b)   China and India
    c)   China, European Union
    d)   China and USA


    5).Satnam Singh is related to which of the following sports?
    a)   Tennis
    b)   Basketball
    c)   Football
    d)   Baseball


    6).Recently, a new species of ________ named as Kiwa Tyleri was found in Antarctica.
    a)   Snow Swift
    b)   Arctic Tern
    c)   Polar Beer
    d)   Yeti Crab


    7).Which of the following non-Asian country has decided to join Asian Infrastructure Investment Bank as a founding member?
    a)   France
    b)   Norway
    c)   Australia
    d)   South Korea


    8).Which among the following state has launched the Krishi Cabinet?
    a)   Andhra Pradesh
    b)   Assam
    c)   Karnataka
    d)   Manipur


    9).Eurozone Finance Ministers have rejected ________ request to extend a bailout programme beyond 30th June.
    a)   Belgium
    b)   Sweden
    c)   Turkey
    d)   Greece


    10).From July 10th 2015 Air India is going to operate International Flight from __________.
    a)   Ranchi
    b)   Bhubaneswar
    c)   Lucknow
    d)   Surat

    Answers:                                 
    1). b)   2). d)   3). a)   4). c)   5). b)   6). d)   7). c)   8). a)   9). d)   10). b)

    People Also Visited:


    / 5. Reviews