Daily Current Affairs and GK questions Updates- 28th March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 28th March 2015:                       
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Ek Sall Desh Ke Naam is the campaign of which Ministry?
    a)   Tribal Ministry
    b)   Youth Affairs and Sports
    c)   HRD Ministry
    d)   Defense


    2).Who is the author of the book- “Food for All”?
    a)   Pranab Mukherjee
    b)   Chetan Bhagat
    c)   Uma Lele
    d)   James Martin


    3).Saina Nehwal is the second Indian Badminton Player to be ranked No.1 in the world Badminton Federation. Who is the first Indian to achieve this prestigious status?
    a)   Gopichand
    b)   Sayyed Modi
    c)   Vijay Amritraj
    d)   Prakash Padukone


    4).Thenphunga Sailo, the farmer CM of _____ has died recently.
    a)   Mizoram
    b)   West Bengal
    c)   Karnataka
    d)   Madhya Pradesh


    5).Which is the first state to pass bill on eligibility for Panchayat Polls?
    a)   Arunachal Pradesh
    b)   Rajasthan
    c)   Gujarat
    d)   Manipur


    6).What is the expected growth percentage of developing Asia in 2015, as per ADB Asian Development Outlook 2015?
    a)   6.3
    b)   6.5
    c)   7.1
    d)   7.4


    7).Abel Prize is related to which field?
    a)   Physics
    b)   Chemistry
    c)   Sports
    d)   Mathematics


    8).International Day of Remembrance of the Victims of Slavery and Transatlantic Slave Trade is observed_______.
    a)   24th March
    b)   25th March
    c)   26th March
    d)   27th March


    9).Among the following which state has enhanced the reward for whistle blowers against female foeticide to Rs. 2 lakh?
    a)   Rajasthan
    b)   Assam
    c)   Gujarat
    d)   Punjab


    10).Who is the Indian of the Year 2014 Award Winner, which was announced by CNN-IBN?
    a)   Atal Bihari Vajpayee
    b)   Pranab Mukherjee
    c)   Rathan TATA
    d)   Narendra Modi

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). d)   4). a)   5). b)   6). a)   7). d)   8). b)   9). a)   10). d)

    Online Mock Tests 2019: