Daily Current Affairs and GK questions Updates- 28th May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 28th May 2015:                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Armed Forces Special Powers Act (AFSPA) was passed in_____.
    a)   1958
    b)   1948
    c)   1950
    d)   1965


    2).Which among the following state has planned to start satellite tracking system to tackle its forest fires?
    a)   Kerala
    b)   Uttarkhand
    c)   Himachal Pradesh
    d)   Jammu and Kashmir


    3).Among the following country which has established giant gold fund to increase influence in global market?
    a)   Korea
    b)   Russia
    c)   China
    d)   USA


    4).14th Asia Security Summit was hosted at_________.
    a)   Singapore
    b)   Malaysia
    c)   Japan
    d)   Indonesia


    5).Who is the Director General of Defence Research and Development Organization?
    a)   Deepak Jain
    b)   Laxman Pandey
    c)   GS Reddy
    d)   S Christopher


    6).In which country 100 cities will host Yogathon on 1st International Yoga Day?
    a)   England
    b)   China
    c)   India
    d)   USA


    7).Which of the following Indian Company has been rated as India’s top company in terms of Market capitalization?
    a)   Paytm
    b)   TCS
    c)   CTS
    d)   Wipro


    8).What is the amount earmarked for Pradhan Mantri Kaushal Vikas Yojana?
    a)   Rs. 2500 Crores
    b)   Rs. 1500 Crores
    c)   Rs. 2200 Crores
    d)   Rs. 1000 Crores


    9).Among the following which country has topped in World Hunger List with 194 Million People, as per UN Report?
    a)   Ethiopia
    b)   Sudan
    c)   China
    d)   India


    10).Kamalasagar Border Haat is related to ________.
    a)   Nepal and Bangladesh
    b)   India and Bangladesh
    c)   Bhutan and Nepal
    d)   India and China

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). c)   4). a)   5). d)   6). d)   7). b)   8). b)   9). d)   10). b)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews