Daily Current Affairs and GK questions Updates- 29th January 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 29th January 2015:                   
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).In which State, two MLAs were disqualified for holding office of profit?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Gujarat
    c)   West Bengal
    d)   Haryana


    2).From which year the Swaraj Diwas was decided to celebrate on 26th January?
    a)   1960
    b)   1955
    c)   1950
    d)   1952


    3).Who is the new foreign Secretary of India?
    a)   S. Jaishankar
    b)   Shalini Ahuja
    c)   Maya Desai
    d)   Sujata Mani


    4).India will host the Cricket Twenty 20 World Cup in______.
    a)   2015
    b)   2016
    c)   2017
    d)   2018


    5).India will setup to 10% stake in Coal India to generate______.
    a)   15,000 Crore Rupees
    b)   19,000 Crore Rupees
    c)   22,000 Crore Rupees
    d)   24,000 Crore Rupees


    6).Which state has planned to implement the National Livelihood Mission?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Rajasthan
    c)   Bihar
    d)   Uttar Pradesh


    7).Which of the following has released its report “Scaling the Heights: Social inclusion and sustainable development” on Himachal Pradesh?
    a)   FICCI
    b)   UNO
    c)   World Bank
    d)   WTO


    8).Which among the following is not a part of Tehran’s nuclear programme?
    a)   Russia
    b)   Germany
    c)   France
    d)   China


    9).Among the following which has NOT been asked by SC to block gender determination ads?
    a)   Google
    b)   Apple
    c)   Yahoo
    d)   Bing


    10).NPS is term that related to finance, in this “P” stands for?
    a)   Performance
    b)   Pension
    c)   Profit
    d)   Production

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). a)   4). b)   5). d)   6). d)   7). c)   8). a)   9). b)   10). b)



    Online Mock Tests 2019: