Daily Current Affairs and GK questions Updates- 29th March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 29th March 2015:                       
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).NBNE stands for________.
    a)   New Bihar North East
    b)   North Bihar North East
    c)   North Bengal North East
    d)   New Bengal North East


    2).What is the rank of the PM Narendra Modi in the list of World’s 50 Great Leaders Fortune 2015?
    a)   Sixth
    b)   Fourth
    c)   Fifth
    d)   Third


    3).In IRNSS, “N” stands for______.
    a)   Navigation
    b)   National
    c)   Native
    d)   Natural


    4).Central Government has released _____ crore rupees to Andhra Pradesh, ______ crore rupees for Telangana?
    a)   325 and 185
    b)   350and 200
    c)   315 and 175
    d)   385 and 150


    5).Which of the following Country has started an initiative called as “Lets Girls Learn”?
    a)   India
    b)   America
    c)   Russia
    d)   Sri Lanka


    6).Which of the following country is constructing Grand Renaissance Dam Project on Nile River?
    a)   Egypt
    b)   Guinea
    c)   Sudan
    d)   Ethiopia


    7).Khyber-1 and Khyber-2 are the anti-terrorist campaigns which was launched by_________.
    a)   Russia
    b)   Afghanistan
    c)   Pakistan
    d)   USA


    8).Where was the African Elephant Summit was held in March 2015?
    a)   Kenya
    b)   Botswana
    c)   South Africa
    d)   Nigeria


    9).Arab League Summit 2015 was hosted by________.
    a)   Egypt
    b)   Dubai
    c)   Bahrain
    d)   Saudi Arabia


    10).PM Narendra Modi has launched the “Give it Up- Campaign” which is related to ________.
    a)   Tax Evasion
    b)   LPG Subsidy
    c)   Drinking
    d)   Smoking

    Answers:                                 
    1). c)   2). c)   3). a)   4). d)   5). b)   6). a)   7). c)   8). b)   9). a)   10). b)



    Online Mock Tests 2019: