Daily Current Affairs and GK questions Updates- 29th May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 29th May 2015:                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which of the following Tech-Giant is opening its first Digital Experience Centre in Vadodara Gujarat?
    a)   Apple
    b)   Yahoo
    c)   Microsoft
    d)   Google


    2).RBI is planned to launch PPI for Mass Transit Systems, here PPI stands for________.
    a)   Permanent Payment Instruments
    b)   Permissible Payment Instruments
    c)   Prepaid Payment Instruments
    d)   Postpaid Payment Instruments


    3).Olympics 2016 is hosted at_______.
    a)   Rio De Janeiro
    b)   Berlin
    c)   Totonto
    d)   Canberra


    4).International Day of United Nations Peacekeepers is observed on__________.
    a)   May 28
    b)   May 29
    c)   May 30
    d)   May 31


    5).The headquarters of Organization for the Prohibition of Chemical Weapons is located at________.
    a)   New york
    b)   Geneva
    c)   Berne
    d)   Hague


    6).Who is the next Cabinet Secretary of India?
    a)   Pradepp Kumar Sinha
    b)   Saurabh Jain
    c)   Chandan Chawla
    d)   Ravi Mathur


    7).Name the state which has set up high powered task force in order to make itself a credible competitor among other international financial services centers (IFSCs)?
    a)   Assam
    b)   Maharashtra
    c)   Gujarat
    d)   Bihar


    8).G7 nations has decided to launch FSB, here in FSB, ‘S’ stands for_______.
    a)   Standard
    b)   Safety
    c)   Stability
    d)   Stationary


    9).America has removed ______ from its list of State Sponsor of Terrorism.
    a)   Cuba
    b)   Peru
    c)   Chile
    d)   Syria


    10).Which among the following bank has launched online application procedure to apply for loans and get e-approval?
    a)   Axis
    b)   SBI
    c)   ICICI
    d)   HDFC

    Answers:                                 
    1). c)   2). c)   3). a)   4). b)   5). d)   6). a)   7). b)   8). c)   9). a)   10). b)

    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: