Daily Current Affairs and GK questions Updates- 2nd April 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 2nd April 2015:                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Union Ministry of Youth Affairs and Sports has signed a MoU with India Infrastructure Finance Company Limited to support Target Olympic Podium Scheme (TOP) for ________.
    a)   Badminton
    b)   Tennis
    c)   Kabbadi
    d)   Hockey


    2).What is the name of the operation which was launched to rescue Indians from Yemen?
    a)   Mahaveer
    b)   Raaht
    c)   Raksha
    d)   Vathan


    3).What is the name of the scheme which was launched to boost sales of eco-friendly vehicles in the country?
    a)   GO Green
    b)   GREEN- India
    c)   Drive Green
    d)   FAME- India


    4).To provide food to________, Orissa government has launched a cheap meal scheme Aahar.
    a)   Girl Students
    b)   Rural Poor
    c)   Urban Poor
    d)   Senior Citizens


    5).Who is the author of the book- “Teesra Andhera (Third Darkness)”?
    a)   Ashish Nandy
    b)   Kailash Vajpeyi
    c)   Anil Joshi
    d)   Shishir Dubey


    6).Sunita Tomar, was the face of India’s ______ campaign.
    a)   Education for girl child
    b)   Safe office for women
    c)   Anti-child trafficking
    d)   Anti-tobacco


    7).Who is the India’s first cyber security chief?
    a)   Gulshan Rai
    b)   Kushal Biswas
    c)   Nitin Raj
    d)   Gurpreet Sambi


    8).CCEA stands for: Cabinet Committee on ______ Affairs.
    a)   Economic
    b)   Education
    c)   Environmental
    d)   Energy


    9).Which of the following company has decided to invest $ 3 billion in Internet of Things?
    a)   Google
    b)   Yahoo
    c)   IBM
    d)   Microsoft


    10).What is the name of the Women Milk Bank which was launched by Rajasthan Government in Jaipur?
    a)   Jeevan Shakthi
    b)   Jeevan Dhara
    c)   Nari Shakthi
    d)   Mamth

    Answers:                                 
    1). a)   2). b)   3). d)   4). c)   5). b)   6). d)   7). a)   8). a)   9). c)   10). b)



    Online Mock Tests 2019: