Daily Current Affairs and GK questions Updates- 2nd August 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 2nd August 2015
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 2ndAugust 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which among the following country has decided to renovate the temples that destroyed in Nepal Earthquake?
    a)   China
    b)   Sri Lanka
    c)   Bangladesh
    d)   India


    2).Joshna Chinna is related to which of the following sports?
    a)   Table Tennis
    b)   Tennis
    c)   Squash
    d)   Badminton


    3).”Right To Be Forgotten” is related to which of the following company?
    a)   Yahoo
    b)   Microsoft
    c)   Viber
    d)   Google


    4).Which of the following has designed the India’s first Harbour Defense System commissioned in Kochi?
    a)   Israel Aerospace Industries
    b)   Lockheed Martin
    c)   Boeing
    d)   DRDO


    5).What is the name of the boundary line between Europe and Asia?
    a)   Strait of Hormuz
    b)   Sunda Strait
    c)   Bosphorus Strait
    d)   Palk Strait


    6).India is set to deploy its first world-class RIS. Here RIS stands for- Radiology ________ System.
    a)   Information
    b)   Investment
    c)   Interior
    d)   Indian


    7).Consumer Protection Bill, 2015 will replace Consumer Protection Bill_______.
    a)   1986
    b)   1990
    c)   1999
    d)   1995


    8).Rosneft is an Oil company which has is origin from ________.
    a)   UAE
    b)   USA
    c)   Russia
    d)   China


    9).Rajat Chauhan is related to which of the following sports?
    a)   Hockey
    b)   Archery
    c)   Tennis
    d)   Cricket


    10).Which of the following automobile company has bagged high mobility vehicle (LMV) contract of Rs. 914 crore from the Indian Army?
    a)   Bharat Benz
    b)   Mahindra and Mahindra
    c)   Tata Motors
    d)   Ashok Leyland

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). d)   4). a)   5). c)   6). a)   7). a)   8). c)   9). b)   10). c)

    People Also Visited:



    / 5. Reviews