Daily Current Affairs and GK questions Updates- 2nd February 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Posted Date-4th February 2015:
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 2nd February 2015:                   
    Daily Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which country has recently tested Raad Missile?
    a)   Japan
    b)   Sri Lanka
    c)   Pakistan
    d)   Russia


    2).In which country, first large-scale human trials of two experimental vaccines against Ebola virus has begun?
    a)   Guinea
    b)   Liberia
    c)   Angola
    d)   Nigeria


    3).Which of the following countries is NOT a member of RIC Forum?
    a)   Pakistan
    b)   Russia
    c)   China
    d)   Indonesia


    4).Recently, which state has approved a new solar and wind energy policy?
    a)   Kerala
    b)   Gujarat
    c)   Punjab
    d)   Andhra Pradesh


    5).Which is the theme state of 29thSurajkund International Crafts Mela?
    a)   Jharkhand
    b)   Chhattisgarh
    c)   Haryana
    d)   Punjab


    6).Who is called as the father of birth control pills?
    a)   Albert Michener
    b)   Leon Marcus Uris
    c)   Carl Djerassi
    d)   Carl Jung


    7).India’s first Solar Fenced Elephant Sanctuary was to be launched near_____.
    a)   Dehradun
    b)   Shimla
    c)   Rampur
    d)   Bangalore


    8).Name the state which is launching Jackal Research and Translocation Project?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Andhra Pradesh
    c)   Karnataka
    d)   Bihar


    9).Recently NASA has launched a satellite SMAP, here ‘A’ stands for?
    a)   Active
    b)   Arid
    c)   Aerodynamics
    d)   Air


    10).Nicol David is related to which sport?
    a)   Chess
    b)   Tennis
    c)   Squash
    d)   Badminton

    Answers:                                 
    1). c)   2). b)   3). a)   4). d)   5). b)   6). c)   7). d)   8). a)   9). a)   10). c)

    Online Mock Tests 2019: