Daily Current Affairs and GK questions Updates- 2nd June 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 2nd June 2015:                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).India’s first Semi High Speed Train, Gatiman Express has successfully completed its trail run between _______ and ______.
    a)   Gujarat-Surat
    b)   Delhi-Agra
    c)   Mumbai-Thane
    d)   Pune-Mumbai


    2).Reserve Bank of India has reduced the Repo rate to ________, in its second bi-monthly policy.
    a)   6.8%
    b)   7%
    c)   7.25%
    d)   7.1%


    3).Who is the New President of Mauritius?
    a)   Ameenah Gurib Fakim
    b)   Monique Ohsan Bellepeau
    c)   Kailash Purryag
    d)   Sir Anerood Jugnauth


    4).Who is the Telecom and IT Minister of India?
    a)   Harsimrat Kaur Badal
    b)   Anant Geete
    c)   Kalraj Mishra
    d)   Ravi Shankar Prasad


    5).Who will be the director of Indian Cricket Team for the upcoming tournament with Bangladesh?
    a)   Ravi Shastri
    b)   Sachin Tendulkar
    c)   Saurav Ganguly
    d)   Ajay Jadeja


    6).Which is the second state in India to Ban the Sale of Loose Cigarettes?
    a)   Kerala
    b)   Rajasthan
    c)   Maharashtra
    d)   Gujarat


    7).What is the name of the web portal that was launched to report about the missing children?
    a)   KhoyaPaya
    b)   ApnaPaya
    c)   DehkoPaya
    d)   ApnaPapa


    8).Jyoti Prasad Rajkhowa became the 19thGovernor of___________.
    a)   Manipur
    b)   Arunachal Pradesh
    c)   Andhra Pradesh
    d)   Meghalaya


    9).What is the name of the application that launched to register complaints against sub-standard quality of ISI marked products?
    a)   ISO App
    b)   KDM App
    c)   BIS App
    d)   ISI App


    10).Recently the Service tax has been increased to ______ from 12.36%.
    a)   13%
    b)   13.5%
    c)   14%
    d)   14.2%

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). a)   4). d)   5). a)   6). c)   7). a)   8). b)   9). c)   10). c)

    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: