Daily Current Affairs and GK questions Updates- 2nd March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 2nd March 2015:                         
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Government has planned to launch MUNDRA Bank, Here in ‘MUNDRA’, “R” stands for__________.
    a)   Rural
    b)   Reform
    c)   Refine
    d)   Refinance


    2).Among the following Organization, which has recently completed its 25 years of foundation?
    a)   NASSCOM
    b)   FMC
    c)   FCI
    d)   TRAI


    3).What is the premium amount per year in Pradhan Mantri Suraksha Bima Yojana?
    a)   Rs. 50
    b)   Rs. 500
    c)   Rs. 12
    d)   Rs. 120


    4).Which state has ordered all hospitals to provide free treatment for Swine Flu patients?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Maharashtra
    c)   Bihar
    d)   Gujarat


    5).Who is the India’s New Ambassador to US?
    a)   Arun Singh
    b)   Rajesh Kumar
    c)   Mukesh Verma
    d)   Chaman Singh


    6).Vishing uses which mode to trick people?
    a)   Laptop
    b)   Ipad
    c)   LAN
    d)   Mobile


    7).Which of the following has acquired TaxiForSure?
    a)   Maruti
    b)   Hyundai
    c)   Ola Cabs
    d)   Quick Cabs


    8).Mo Ibrahim Prize is for ________ leadership.
    a)   China
    b)   African
    c)   Russian
    d)   Australian


    9).Which of the following Commission was going to be merged with SEBI?
    a)   SK Dugal Export Commission
    b)   14th Finance Commission
    c)   Forward Market Commission
    d)   Verma Commission


    10).NASCOMM’s Foundation day was observed on________.
    a)   1st March
    b)   2nd March
    c)   3rd March
    d)   4th March

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). c)   4). b)   5). a)   6). d)   7). c)   8). b)   9). c)   10). a)



    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: