Daily Current Affairs and GK questions Updates- 2nd May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 2nd May 2015:                             
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).NASA has stopped the operations of MESSENGER Mission, which was launched to study the atmosphere of_______.
    a)   Saturn
    b)   Mars
    c)   Venus
    d)   Mercury


    2).Spring Imperial Decorations Award is given by which country?
    a)   Japan
    b)   Germany
    c)   France
    d)   Spain


    3).Which of the following e-Commerce company has got legal notice for selling of Drugs without prescription?
    a)   Paytm
    b)   Amazon
    c)   Filpkart
    d)   Snapdeal


    4).Among the following which is recognized as the New sports under National Sports Federation?
    a)   Golf
    b)   Horse Riding
    c)   Motor Sports
    d)   Beach Volley Ball


    5).Who is the author of the book- “China Confucius in the Shadows”?
    a)   Karnan Mishra
    b)   Poonam Surie
    c)   Vijay Gupta
    d)   Varun Gandhi


    6).Madhya Pradesh Government has approved to build the world’s largest solar power plant with capacity of _____MW at Gurh Tehsil in Rewa District?
    a)   750
    b)   850
    c)   950
    d)   1050


    7).Which of the following company has recently acquired the Makaan.com?
    a)   Asian Tiger
    b)   Prop Tiger
    c)   99 acres
    d)   Magic Bricks


    8).Among the following, who has won the RedInk Award for Lifetime Achievement?
    a)   Prannoy Roy
    b)   Rahul Shivshankar
    c)   Sreenivasan Jain
    d)   Arnab Goswami


    9).What is the name of the DRDO Scientist who has awarded with the prestigious Fellowship of the Royal Institute of Navigation?
    a)   Narendra Vats
    b)   Satheesh Reddy
    c)   Kiran Sharma
    d)   Praveen Das


    10).Which of the two states have introduced 5 lakhs rupees Accident Insurance Scheme for Transport Drivers?
    a)   Kerala and Karnataka
    b)   Tamil nadu and Bihar
    c)   Andhra Pradesh and Telangana
    d)   Uttar Pradesh and Haryana

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). d)   4). c)   5). b)   6). a)   7). b)   8). a)   9). b)   10). c)

    Click Here to Follow US on Facebook


    People Also Visited:


    / 5. Reviews